Doe ook mee met (h)Oud de mond gezond

(h)Oud de mond gezond is het ouderenproject gericht op zorgverleners in verpleeg- en verzorgingshuizen. Het Ivoren Kruis roept tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten op om als vrijwilliger een éénmalige training te geven aan deze zorgverleners. De vrijwillige mondzorgverleners krijgen zelf een kosteloze opleiding via een e-learning van de Preventie Academie van het Ivoren Kruis.

De vrijwillige mondzorgverleners worden op verschillende manieren beloond: uitbreiding van hun vakkennis, accreditatiepunten en maatschappelijke waardering voor hun vrijwilligerswerk. 
De zorgverleners krijgen van vrijwilligers een les over het belang van mondgezondheid en krijgen een interactieve presentatie over de uitvoering van de juiste handelingen. Met de opgedane kennis zijn zij in staat een op de cliënt afgestemde verzorging te bieden en is de drempel om iemands mond te verzorgen verlaagd.
De vrijwilligers/cursusdeelnemers krijgen een koffer met gratis mondverzorgingsproducten voor zichzelf en voor de zorgverleners.
                                                                                             

We hopen dat u een steentje wilt bijdragen aan de preventie van mondproblemen bij senioren!

Na uw aanmelding als vrijwilliger ontvangt u binnen enkele dagen een linkje waarmee u de e-learning kunt volgen. Lees hier meer over de e-learning.

aanmelden als mondzorgverlener


Dit project is een initiatief van


logo ivoren kruis


en is mede mogelijk gemaakt door  

Vrienden Loterij         sl banner       

t   f

 
 
Mondzorgverlener             Instelling             Partners             FAQ             Disclaimer            Contact
Houd de mond gezond
mondzorgverlener tab