Hoe benader ik een instelling?

Er zijn verschillende manieren om een verpleeg- of verzorgingshuis te zoeken:


Waar let je op bij het benaderen van een zorginstelling:

  1. Staat het management hierachter?
  2. Zijn de verzorgenden/verpleegkundigen geïnteresseerd?
  3. Is er een goede ruimte met een beamer, laptop, etc die goed werkt?
  4. Contactpersoon voor technische zaken?

 

Voorbeeld email aan zorginstelling - kopieer en vul zelf aan

Geachte heer/mevrouw,

Het Ivoren Kruis, de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid, heeft een vrijwilligersprogramma ontwikkeld voor de bevordering van de mondgezondheid van kwetsbare ouderen in zorginstellingen. Met dit programma wordt aan instellingen voor de zorgmedewerkers een kosteloze klinische les over de mondgezondheid van kwetsbare ouderen aangeboden. De les sluit aan bij de Richtlijn Mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten. Door het European Platform for Better Oral Health is dit programma (h)Oud de mond gezond gekozen als ‘best practice’.

Als mondzorgverlener [functie en praktijknaam invullen] wil ik in uw instelling [naam instelling invullen] graag zo’n klinische les geven. Voor het geven van deze les heb ik naast mijn praktijkervaring een speciale cursus gevolgd van de Preventie Academie van het Ivoren Kruis.

Graag wil ik met u overleggen over de mogelijkheden van het geven van een les aan uw medewerkers. Ik stel voor dat wij kort per telefoon of via email overleggen over de inhoud van de les, de medewerkers die de les willen volgen en een mogelijke datum.

Informatie over het doelen de inhoud van de klinische les kunt raadplegen via de website www.h-ouddemondgezond.nl . Daar kunt u ook lesstof, de PowerPointpresentaties en de ondersteunende materialen beoordelen.

De les duurt zo’n 2 uur en is bedoeld voor een groep van 5 à 10 medewerkers. Deze ontvangen bij de les diverse praktische tools, zoals poetsinstructiekaarten en standaard mondverzorgingskaarten met individuele adviezen voor de bewoners. De kaarten die zijn ontworpen samen met een team praktische zorgverleners van zorg/verpleeginstellingen. Daarmee kunnen uw medewerkers direct na cursus zelfstandig aan de slag. Als dank voor de medewerking krijgt iedereen aan het eind van de les een tandenborstel en tandpasta.

Uw reactie zal ik zeer op prijs stellen.

Met vriendelijke groet,

[naam]
[praktijknaam]
[adres] [email] [telefoon]


Dit project is een initiatief van


logo ivoren kruis


en is mede mogelijk gemaakt door  

Vrienden Loterij         sl banner       

t   f

 
 
Mondzorgverlener             Instelling             Partners             FAQ             Disclaimer            Contact
Houd de mond gezond
mondzorgverlener tab